Effektivare och säkrare rörläggning

csm Rohrgreifer RG 20 85 10864 014 ret baeb9fe218

Hantering av rör är en av de största utmaningarna inom VA-arbeten. Markverktyg.se erbjuder ett brett utbud av lösningar där effektivitet och säkerhet kommer i första hand.

csm Rohrgreifer RG 20 85 10864 014 ret baeb9fe218

Säkerheten först
RG-rörgriparna är speciellt utvecklade för läggning av VA-rör. Med sin stora greppyta är de också skonsamma mot belagda rör och deras slimmade design möjliggör arbete i smala diken och lyft av rör som ligger tätt, t.ex. för lossning från lastbilar.
När rören lyfts upp nyper gripen fast röret och håller fast även efter att röret ställts ner och släpps endast genom avsiktlig upplåsning. På så sätt kan röret placeras och plockas upp flera gånger utan att äventyra människor eller material tills det är säkert placerat på önskad plats. Detta garanterar maximal säkerhet vid hantering av rör som väger flera ton.

Betydande ökning av effektiviteten
Den beprövade rörlyften RVD erbjuder även säkerhet vid läggning av armerade betongrör. Med hjälp av en mekanisk spännmekanism är rören med en innerdiameter på 600 till 1200 mm och med en vikt på upp till 4500 kg nu säkert fastklämda och kan därför placeras mycket exakt.

RVD:n kan fästas på valfri grävmaskin via den integrerade flänsplattan och en snabbbytesadapter (ingår ej). I den uppgraderade versionen 4.5-Eco, är det nu även möjligt att fästa den på hydrauliska svängväxlar som rotator eller tiltrotator. Den ökade manövrerbarheten som uppnås på detta sätt kan spara mycket tid vid rörläggning.

Rörlyftens kompakta utformning möjliggör smidigare rörhantering i schakten. Lyften är även försedd med en plastplatta på undersidan så att röret försiktigt kan tryckas in i rätt vinkel vid montering.

csm 4 actionimages 119 3 rvd 4 5 1 eco 4f3e825900 1